fredag 22 april 2011

Yrken

Psykolog
Det är inte så hård konkurrens om jobb som psykolog om 5-10 år. Mest konkurrens är det ändå i södra Sverige (Skåne) Man tror att behovet av psykologer kommer att öka och det finns också många som pensioneras den närmsta tiden.
För att bli psykolog ska man läsa på högskola i fem år på psykologprogrammet.  Det är både praktik och teori. I slutet av utbildning får man hålla i terapi och man måste också själv gå i terapi och ofta måste man själv betala terapin.
Man kan jobba på många olika ställen som psykolog men vanligast är det i situationer där man träffar människor som har det svårt men det finns också till exempel idrottspsykologer och då handlar det om mental träning och peppning.

Pizzabagare
Det är stor konkurrens om yrken inom hotell och restaurang. Det är många som söker jobben som inte kräver grundläggande yrkesutbildning. Man blir utbildad på arbetsplatsen. Det är ett yrke där det svänger mycket hur mycket arbete det finns Till exempel om det är typiskt turistställe kan det vara mer jobb när det är turistsäsong. Det kan bli viss efterfrågan på nya pizzabagare eftersom några går i pension

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar